Dutch Innovation School

School voor creativiteit, ondernemerschap en innovatie.

'The people who really change the world are the ones who see what's possible and figure out to make it happen'  - Ray Dalio

Via acht Workout-sessies in Secure Base vorm en persoonlijke begeleiding ga je een innovatieve, betekenisvolle onderneming opzetten. Ondersteuning door een gunstig ondernemersklimaat en -netwerk, ondersteund door Seats2meet, Rabobank, Abab, Van Esch Belastingadvies en One World Citizens). 

Duur: 10 weken innovatie- en ondernemerssupport, minimaal 1 dag per week. NB: Alle Workout Sessies vinden op een maandag plaats.

  1. Je hebt het vermogen om een innovatief, purposeful bedrijf op te zetten.
  2. Je hebt een bedrijf/project gecreëerd waar je met je eigen talenten en die van anderen invulling aan geeft.
  3. Je levert daarmee als purpose ondernemer een waardevolle bijdrage aan de samenleving.

More...

Voor wie?

De Dutch Innovation School is het eventuele vervolg op de Dutch Reinvention School, voor die deelnemers die zich willen richten op innovatief, betekenisvol ondernemerschap. Ook als je niet eerst de Reinvention hebt gedaan kun je deelnemen. Voor startende ondernemers maar ook voor mensen die een nieuwe wending aan hun bedrijf willen geven. Een uitgebreide talentenscan en intakegesprek vormen de basis voor toelating. 


Programma

Het programma kent een groeps- en een individueel gedeelte en is vooral gericht op (slim) doen. In secure bases van acht aankomende en doorstartende ondernemers worden al je (persoonlijke) ins en outs met het ondernemen en de ervaringen daarmee besproken evenals je persoonlijke eigenschappen en blokkades. In de Secure Base ga je vanalles ontdekken. Over het ontwikkelen van je eigen inner world en talenten en ook die van de andere deelnemers. Zaken als levenslijn, talenten, van elkaar leren, durven te vragen en leunen op elkaar, co-creatie, verbinden en het gebruiken van netwerk staan centraal. Ook gaan we in op het transitieproces. Je gaat buiten je gebaande paden treden.


Basecamp bij Seats2meet 073 (en 040)

De 'basecamp' voor de Dutch Innovation School is Seats2meet op het centraal station in 's-Hertogenbosch. UItbreiding naar Eindhoven Strijp-S staat op de agenda. De keuze voor Seats2meet is vanwege de aard van de organisatie: een kennis- en deelorganisatie die volledig vanuit het gedachtegoed van Society 3.0 werkt.

Methodes

Het is misschien een mindshift, maar we werken niet met vaste methodes. Bij ons geen heilige manieren van werken of modellen die jouw toekomst in goud gaan veranderen. De wereld is niet simpel, maar juist erg complex en genuanceerd. Het ene model werkt bij de een wel, maar bij de ander helemaal niet. We kijken naar wat bij jou past en wat je zelf en je collega-deelnemers al in huis hebben.
Bij het ontwikkelen van je ondernemerschap in het persoonlijke gedeelte wordt ingezet op de overvloed aan expertise via online leren en het doelgericht netwerken. Via ervarend leren maak je kennis met het inzetten van 21st century skills. Ook leer je manieren om om te gaan met de toenemende chaos en complexiteit. De begeleiders organiseren denkkrachtsessies en je wordt verbonden met jonge, ondernemende mensen (tot 35 jaar) van One World Citizens. Innovatie-/inspiratiewandelingen kunnen je onverwacht op nieuwe ideeën of oplossingen brengen.

Gebruiken we dan helemaal geen tools of modellen? Jawel. Design Thinking for Innovation is een favoriet. Maar ook het Business Model Canvas, Pentagrowth, Lean Startup en de principes van Jugaad Innovatie (google eens!)Wat gaan we doen?


Belangrijk onderdeel van het programma zijn de workout sessies. In deze sessies van een dagdeel ga je peer2peer leren hoe je jezelf en je onderneming een stap verder kunt brengen. De sessies worden ondersteund door een ervaren ondernemer-expert. Hij/zij zal je vooral vragen stellen, zodat je gestimuleerd wordt zelf na te denken over oplossingen. Daarna vindt het co-creatieproces plaats met de andere deelnemers en de ondernemer-expert. Uit de sessies komen vervolgstappen en wordt telkens afgesloten met een evaluatie. 

Een overzicht van de Workout Sessies (ochtendsessies; in de middag vindt begeleiding plaats), vind je hieronder:Workout Sessie

Docent-expert

Leervraag


1a. Ondernemen en innoveren in de nieuwe economie


Evert Jan Van Hasselt, Rob Wetzels, Evert-Jan Ulrich, Robert Buisman


Leven, werken en ondernemen in een VOCA-wereld (Volatiel, Onzeker, Complex, Ambigu). Bedreigingen worden kansen. Hoe vind je rust en sorteer je voor op de toekomst?

1b. Discovery langs ‘tools’ voor innovatief ondernemen

 

Design Thinking, Jugaad, Lean Startup, PentaGrowth, Business Model Canvas, etc.

2. Betekenisvol ondernemen

Henk Smit

Betekenisvol ondernemen, wat en waarom? Waarde creëren voor je omgeving én voor jezelf.

3. Creativiteit en Nieuwsgierigheid

Erik op ten Berg

Hoe ontdek ik mogelijkheden, creëer kansen en kan ik mijn bedrijf creatief vormgeven?

4. Disruptieve technologieën

Jurjen de Vries en Fanny Claassen

Wat zijn opkomende technologieën en hoe kan ik er gebruik van maken?

5. Circulair ondernemen

Anja Cheriakova

Wat is circulair ondernemen en hoe maak ik ecologie tot de basis/onderdeel van mijn activiteiten?

6. Organiseren en financieren

Marc Graetz

Hoe zet ik een slimme organisatie op en vind ik financieringsbronnen?

7. Inbound Marketing en Consultative Selling

Paul Lanen

Hoe krijg ik de online magneet voor mijn bedrijf aan de gang en hoe verkoop ik als ik bij de klant zit?

8. Internationaal ondernemen

Ron van den Dungen en Michael Schleifer

Hoe kan ik de stap naar internationaal ondernemen maken?